Brief Rugby Nederland

29-11-2021


Rugby Nederland heeft besloten de competitie van alle klassen, met uitzondering van DeGiro Ereklasse Heren en Dames, af te gelasten voor de weekenden van 11/12 en 18/19 december.

Het advies is om deze weekenden te gebruiken voor training, zodat de competitie wanneer dit mogelijk is vlot en veilig herstart kan worden.

Iedereen mag binnen en buiten sporten, wedstrijden kunnen doorgaan met de daarbij geldende regels (zoals o.a. de Topcompetities). Sportlocaties zijn echter gesloten tussen 17.00 en 5.00 uur.

Topcompetities

Uitzondering op het sluiten van sportlocaties zijn trainingen en wedstrijden voor sporters in topcompetities. Dit betreft DeGiro Ereklasse Dames & Heren.

Zoals ook in de eerder gespeelde “Voorjaarscompetitie” heeft NOC*NSF ook nu bepaald dat de DeGiro Ereklasse Dames & Heren onder deze topsportcompetitie vallen omdat deze competities de nationale selecties ondersteunen.

Wat heeft dit voor invloed op de competitie

In overleg met het bestuur en de Medische Commissie is het volgende besloten en hieronder puntsgewijs uiteengezet. De Medische Commissie heeft op basis van ‘player welfare’ bepaald dat er na één week geen training nog wedstrijden gespeeld kunnen worden. Daarom kan er komend weekend nog gespeeld worden en de daaropvolgende twee weekenden niet.

De Ereklasse Dames & Heren competitie zal doorgaan zoals gepland volgens de seizoensplanning. Aanvullende informatie volgt via de Technisch Directeur;

Competitiewedstrijden van alle overige klassen Senioren & Jeugd worden gespeeld tot en met het weekend van 4 & 5 december. Dit zijn de reguliere en inhaal wedstrijden (ook van afgelopen weekend die nog moeten worden ingepland). Wedstrijden die niet gespeeld worden in het weekend van 4 & 5 december, worden behandeld volgens het VWW 2021-2022 en de Aanvullende Bepalingen VWW 2021-2022;

De overige klassen Senioren & Jeugd (CJC) zullen geen competitiewedstrijden spelen (zoals deze gepland staan in e-rugby) in de weekenden van 11/12 en 18/19 december;

De GTBM-planning wordt vanuit de districten georganiseerd en kan in onderling overleg doorgang vinden. Omdat ook hier trainingen veelal weg zullen vallen, adviseert Rugby Nederland om intensiteit en duur van de activiteiten aan te passen, bijvoorbeeld door de TBM-toernooien te vervangen door onderlinge wedstrijden met een oefenkarakter;

Besluit over het verloop van de competitie en de wedstrijden zal in de komende weken volgen. Eventuele wijzigingen in e-rugby en de seizoensplanning worden daarin meegenomen;

Trainingen en oefenwedstrijden kunnen doorgaan met de daarbij geldende regels tussen 5.00 en 17.00 uur (zie bijlage coronamaatregelen). Rugby Nederland adviseert om de momenten in de weekenden of overdag, wanneer geen competitie plaatsvindt, te gebruiken voor trainingen. Zodat, ook vanuit het oogpunt van ‘player welfare’, de competitie snel en verantwoord hervat kan worden als er weer meer mogelijk is.


28-nov-2021

NRC The Wasps: Nieuwe maatregelen m.i.v. 28 november 2021

Beste leden, coaches, trainers, ouders en vrijwilligers van NRC The Wasps,

Na de persconferentie afgelopen vrijdag, zijn de maatregelen voor de sport wederom verscherpt. Als gevolg van de minder snel dalende positieve besmettingen heeft het kabinet besloten dat deze nieuwe maatregelen vanaf vandaag, 28 november 2021, 17.00 uur tot 19 december 2021 gelden.

Vooralsnog weten wij niet wat de beperkingen voor de komende wedstrijden zullen zijn. Rugby Nederland zal de komende dagen hierover een besluit nemen. Wij zullen jullie daar z.s.m. over inlichten. In afwachting van dit besluit kunnen wij al wel stellen dat een aantal zaken helaas meer invloed zullen hebben op de gang van zaken op onze club.

Voor de komende weken geldt in ieder geval,

· Het sportcomplex (clubhuis en velden) is na 17.00 uur gesloten. Hierna kan er dus niet meer getraind worden, dat geldt ook voor het fitnessen.

· Zaterdag is gereserveerd voor de training voor de jeugd en zondag voor de senioren, voor hen geldt, overleg zoveel mogelijk met elkaar.

· Bij trainingen en wedstrijden vervalt de 1,5 meter afstand voor de spelers.

· Wedstrijden mogen gespeeld worden. De beperking om te kunnen trainen heeft hier invloed op. We wachten het besluit van Rugby Nederland af.

· Na de training/ wedstrijd kun je met een QR-code toegang krijgen tot het clubhuis. Je heb een vaste zitplaats en houdt 1,5 meter afstand. Als je niet zit, bv. toiletbezoek of drinken halen aan de bar, draag je een mondkapje.

De Lady Wasps spelen in de ereklasse, deze klasse valt onder de regeling van de ‘Topsport’. Zij zouden dus na 17.00 uur door mogen trainen. Rugby Nederland zal hierover beslissen. Ook wachten wij op een besluit aangaande de vraag of het gewenst is om (geforceerd) doordeweekse trainingen naar de middag te halen (los van de vraag of dit logistiek mogelijk zou zijn voor ouders en spelers)


De eerdere maatregelen gelden nog steeds,

· Bij amateur én professionele sport mag geen publiek aanwezig zijn.

· Noodzakelijke professionals en vrijwilligers mogen rondom trainingen en wedstrijden aanwezig zijn en zijn dan niet QR-code plichtig. Wel als je daarna wat wilt drinken aan de bar.

· Vanaf 18 jaar is een QR-code vereist voor binnenlocaties.

· Men moet gebruik maken van een vaste zitplaats in het clubhuis.


Houdt je verder aan de basisregels,

· Was vaak en goed uw handen.

· Houd 1,5 meter afstand.

· Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen ook als je al gevaccineerd bent.

· Zorg voor voldoende frisse lucht.


Wij vragen wederom jullie begrip en medewerking en hopen dat jullie je op het sportcomplex zo goed mogelijk aan de eerdere en nieuwe maatregelen zullen houden. Mocht je vragen hebben, stel deze dan aub via de mail aan wedstrijdsecretaris@wasps.nl .

Heb je vragen omtrent andere zaken dan kun je behalve op de website www.rijksoverheid.nl ook van 08.00 uur tot 20.00 uur bellen met 0800-1351.


Blijf gezond.

Bestuur NRC The Wasps


13-nov-2021

Maatregelen vanaf 13 november 2021

Beste leden, coaches, trainers, ouders en vrijwilligers van NRC The Wasps,


Na de persconferentie van afgelopen vrijdagavond zijn de regels voor de sport en sportkantines voor de komende 3 weken (tot en met 4 december) als volgt veranderd:

Wedstrijden en trainingen worden gespeeld zonder publiek. Dit geldt helaas niet alleen voor de professionele sport, maar ook voor de amateursport.

In geval van buitenlocaties is er voor de sporters, de match officials en de vrijwilligers GEEN coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht.

Sportkantines

Ons clubhuis mag geopend blijven.

Voor binnenlocaties geldt echter nog steeds dat een CTB voor iedereen vanaf 18 jaar verplicht is. Deze verplichting geldt ook voor het terras, de kleedkamers en andere binnenvoorzieningen, zoals de gym en ook de toiletten.Praktische gevolgen van deze nieuwe regels, tot 4 december a.s:

* Er is geen publiek toegestaan bij trainingen en wedstrijden. Alleen sporters en de noodzakelijke professionals en vrijwilligers mogen rondom trainingen en wedstrijden aanwezig zijn.

* Ons clubhuis mag echter uiterlijk tot 20.00 uur open blijven voor een ieder die een geldig CTB kan laten zien.

* Deze CTB-verplichting geldt NIET voor trainers, coaches, teammanagers, scheidsrechters en andere vrijwilligers die een duidelijke taak hebben rondom die training of wedstrijd.

* Nieuwe regel: men dient gebruik te maken van een vaste zitplaats in het clubhuis.

* De procedure van de CTB controles blijft zoals deze was. Op trainingsavonden van de jeugd zijn nog steeds de barouders hiervoor verantwoordelijk en op wedstrijddagen ligt de planning van de controleurs bij de teammanagers.

* Aangezien het clubhuis uiterlijk tot 20.00 uur geopend mag zijn, zal het clubhuis tijdens de trainingen van onze senioren op de dinsdagen en vrijdagen GESLOTEN zijn.

Mocht je vragen hebben over deze nieuwe regels, stel deze dan a.u.b. per mail aan wedstrijdsecretaris@wasps.nl

We vertrouwen op ieders begrip en medewerking!

Bestuur NRC The Wasps

05-nov-2021

Maatregelen vanaf 6 november 2021

Beste leden, ouders, vrijwilligers en sponsors.

Afgelopen dinsdag werden er i.v.m. de fors stijgende cijfers van positieve coronatesten en opnames in het ziekenhuis, nieuwe maatregelen aangekondigd. De maatregelen gelden vanaf zaterdag 6 november (morgen dus) voor wedstrijden, evenementen en trainingsdagen.

De vereniging ziet zich genoodzaakt deze door de overheid opgelegde maatregelen door te voeren. Wij begrijpen dat het voor iedereen een vervelende terugval is na een periode waarin we weer even ‘vrij’ konden bewegen in onze sport. Wij benadrukken dat iedereen altijd welkom is en blijft, bij the Wasps. We hopen dan ook dat jullie begrip kunnen opbrengen voor deze tijdelijke maatregel.

Het tonen van je CTB, Coronatoegangsbewijs, is nodig voor iedereen vanaf 18 jaar, als je gebruik wilt maken van het clubhuis, bar, buitenterras, bestuurskamer, gym, kleedkamer, toilet en douches. Er zullen vrijwilligers bij de ingang staan om je CTB te checken.

Een ieder die vanuit zijn vak of taak een functie heeft en daadwerkelijk op de sportlocatie moet zijn, (de functioneel aanwezigen) zoals trainers, coaches, refs, leiders, vrijwilligers, barmedewerkers en onderhoudsprofessionals, zijn niet CTB-plichtig in de binnenruimten. Dit geldt voor professionals als vrijwilligers maar helaas niet voor de rij-ouder.

Medewerking

Als bestuur vragen wij jullie medewerking bij het handhaven van deze maatregelen. Samen kunnen we dit aan en zorgen voor het waarborgen van ieders veiligheid.


Bestuur NRC The Wasps

03-nov -2021:

Gisteravond was er een persconferentie n.a.v. de fors stijgende cijfers van positieve coronatesten en opnames in het ziekenhuis.

Vanaf 6 november zijn er nieuwe maatregelen aangekondigd. Voor de sport heeft het wederom verstrekkende gevolgen. De KNVB en NOC*NSF zijn geen voorstander van de nieuwe maatregelen tav de sportactiviteit en de nadelige gevolgen voor clubs. Daarnaast vragen zij het kabinet meer tijd te geven om de nieuwe maatregelen goed te kunnen uitvoeren én de 18-plussers ook zonder coronabewijs te laten sporten. Vanmiddag wordt er in de 2e kamer over deze maatregelen gedebatteerd.

*In Nijmegen werden afgelopen week ongeveer 1 op de 200 personen positief getest, in totaal 768 personen. In al onze buurtgemeenten, behalve Heumen, zijn deze cijfers hoger. De grootste groepen positief geteste personen zijn 18-39 jaar.

cijfers rivm.nl

Update Coronamaatregelen

25-sept-2021

De nieuwe coronamaatregelen gaan per 25 september in.

Het bestuur van The Wasps heeft moeten wachten op de "Update Coronamaatregelen en Sport | Protocol Verantwoord Sporten" alvorens iets te kunnen zeggen over het te handhaven coronabeleid in ons clubhuis.

In bovengenoemde protocol valt het volgende te lezen: "Het is toegestaan om een deel van de sportkantine/horeca af te scheiden van de rest van de ruimte, zodat de sportkantine gebruikt kan blijven worden ook zonder coronatoegangsbewijs. Belangrijk is hierbij dat er een duidelijk AFGESCHEIDEN GEDEELTE voor de horeca zichtbaar moet zijn met bijvoorbeeld een lint, tape of plantenbak".

In de volgende situaties is er dan geen coronatoegangsbewijs (QR-code) nodig:

* bij het gebruik van terrassen buiten en het afhalen van eten en drinken

* bij het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten het afgescheiden horeca gedeelte

Gezien het bovenstaande zullen wij in ons clubhuis de opkamer aanwijzen als afgescheiden horecagedeelte waar men zittend eten en drinken kan nuttigen (waarvoor dus een coronatoegangsbewijs geldt) en de rest van onze sportkantine aanwijzen als ruimte, die gebruikt kan worden zonder coronatoegangsbewijs.

Tijdens de wedstrijd van de dames (Ereklasse) is de tribune de officiële locatie voor supporters, hier zal volgens de geldende regels worden gecontroleerd op een coronatoegangsbewijs.

De lange kant tegenover de tribune zal met lint worden afgesloten, ruimte aan de kop van het veld voor het clubhuis blijft terras.