Rugby Academy Oost

Rugby Academy Oost (RAO)

Rugby Academy Oost is het Regionale Training Centrum van Rugby Nederland waar rugbytalenten van The Wasps na selectie naartoe kunnen om school en Topsport te combineren.

Rugby Academy Oost heeft tot doel talentvolle rugbyspelers de kans te bieden om zich individueel in hun rugbykwaliteiten te ontwikkelen tot topsporter. Zij tracht talentvolle jeugdspelers die de ambitie hebben een nationale of internationale rugbycarrière te bereiken, een springplank te bieden om die droom waar te maken. Rugby Academy Oost streeft ernaar talenten te begeleiden en te ontwikkelen, zodat zij niet alleen tot de besten in hun leeftijd behoren, maar dan ook de stap zetten naar een vervolg in de internationale rugbywereld.

Rugby Nederland heeft als streven dat tenminste 85% van alle selectiespelers vanuit de academies wordt geleverd, een ambitie waar Rugby Academy Oost voluit voor gaat. Topsport en studie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Rugby Academy Oost werkt samen met verschillende opleidingen. Zo ook scholen met een status als Topsport Talentenschool, die het topsporters mogelijk maakt school en topsport-programma’s te combineren. De rugbytalenten hebben een officiële NOC*NSF ‘belofte’ status en volgen een zogeheten ‘duale leergang’: een compleet en multidisciplinair sportprogramma, inclusief (para)medische verzorging, gerealiseerd in de context van een breed aanbod van onderwijs.

Rugby Academy Oost is samen met het NTC (Nationaal Talenten Centrum) in Amsterdam, een van de zes exclusieve officiële rugby-opleidingen in ons land die in samenwerking met Rugby Nederland en NOC*NSF jonge talenten opleidt. Veelal volgt er voor de besten na de Academy een vervolgopleiding in het buitenland om de stap naar een internationale loopbaan te maken.

Interesse om rugby als Topsport te beoefenen? Neem dan contact op.

www.rugbyacademyoost.nl

info@rugbyacademyoost.nl

Rugby Academy Oost

+31 6 46 09 20 72

frank.egberts@rugbyacademyoost.nl

www.rugbyacademyoost.nl