Nieuws

Op deze pagina een verzameling van de belangrijkste nieuwsberichten. Meer nieuws kun je vinden op onze Facebook pagina en de diverse Instagram pagina's van the Wasps teams. Verder versturen wij periodiek de digitale nieuwsbrief de DigiBuzz aan onze leden en relaties..

Nieuwsarchief - 2020

Vanaf volgende week dinsdag zal er door Marco en Twan van Fysiotherapie de Oversteek weer iedere week het gratis inloopspreekuur bij the Wasps worden verzorgd.

Wanneer: Dinsdag 19:00-20:00u.

Waar: In de bestuurskamer van the Wasps

Iedere speler of speelster kan bij klachten gebruik maken van adviezen of een behandeling. Selectiespelers van de heren en dames hebben voorrang.

Wil je verzekerd zijn van een plek, schrijf je in op de inschrijflijst die hangt aan de deur van de bestuurskamer.

Laten we er een succesvol en blessurevrij rugbyseizoen van maken!

Update Coronamaatregelen

De nieuwe coronamaatregelen gaan per 25 september in.

Het bestuur van The Wasps heeft moeten wachten op de "Update Coronamaatregelen en Sport | Protocol Verantwoord Sporten" alvorens iets te kunnen zeggen over het te handhaven coronabeleid in ons clubhuis.

In bovengenoemde protocol valt het volgende te lezen: "Het is toegestaan om een deel van de sportkantine/horeca af te scheiden van de rest van de ruimte, zodat de sportkantine gebruikt kan blijven worden ook zonder coronatoegangsbewijs. Belangrijk is hierbij dat er een duidelijk AFGESCHEIDEN GEDEELTE voor de horeca zichtbaar moet zijn met bijvoorbeeld een lint, tape of plantenbak".

In de volgende situaties is er dan geen coronatoegangsbewijs (QR-code) nodig:

* bij het gebruik van terrassen buiten en het afhalen van eten en drinken

* bij het nuttigen van afgehaald eten en drinken buiten het afgescheiden horeca gedeelte

Gezien het bovenstaande zullen wij in ons clubhuis de opkamer aanwijzen als afgescheiden horecagedeelte waar men zittend eten en drinken kan nuttigen (waarvoor dus een coronatoegangsbewijs geldt) en de rest van onze sportkantine aanwijzen als ruimte, die gebruikt kan worden zonder coronatoegangsbewijs.

Tijdens de wedstrijd van de dames (Ereklasse) is de tribune de officiële locatie voor supporters, hier zal volgens de geldende regels worden gecontroleerd op een coronatoegangsbewijs.

De lange kant tegenover de tribune zal met lint worden afgesloten, ruimte aan de kop van het veld voor het clubhuis blijft terras.


Start Walking rugby

Op 22 september vind op De Biezen de officiële kick-off plaats van het Walking Rugby bij NRC The Wasps. Deze activiteit is gericht op 55-plussers die fit en actief, willen worden of blijven in en rondom de rugbyvereniging. Iedereen is welkom en kan meedoen, ook niet-rugbyers. Klik hier voor meer info over Walking Rugby.

Vanmiddag zal een afgevaardigde van Rugby Nederland, een van de Ouderenbond en buurtcoach Mandy van de Heuvel, aanwezig zijn bij de kick-off van het walking rugby bij The Wasps.

Kom je ook?


Naast Burgemeester Bruls met de opening van het clubhuis
Samen met de sponsor Terlouw
Daaaag Freek. Het waren geweldige jaren!

Afgelopen ALV...

Wie The Wasps zegt, zegt Freek Oosting of verwijst naar de grote man met blonde krullen. Vanavond tijdens de ALV legt de goedlachse voorzitter zijn functie neer. “Het is genoeg geweest” en vind het tijd voor wat anders. De reeks van 12 jaar onafgebroken voorzitterschap ging weliswaar vooraf aan 3 jaar proefdraaien met een tussenpose van bijna twee decennia maar toen wist hij het dan ook zeker. Ik word voorzitter!

De afgelopen 12 jaar heeft Freek leiderschap, visie, inzet en enthousiasme getoond. Een man die staat voor de club en haar leden in goede maar ook zeker, in mindere tijden. Het afscheid op de Staddijk, de grote verhuizing naar de Biezen, Corona, de opening van het nieuwe clubhuis, een grote aanwas jeugd en wat al niet meer. Freek heeft het allemaal meegemaakt. Hij gaat natuurlijk niet echt weg dus zal nog meer gaan meemaken op de Biezen.

Freek, hartelijk dank voor je enorme inzet en hetgeen je voor de club heb betekend. We zullen je missen in de bestuurskamer maar weten dat je niet ver weg bent.

*We zijn nog steeds op zoek naar een nieuwe voorzitter, iemand die zich wil inzetten voor onze club en hart heeft voor de rugbysport. Klik hier voor meer over deze vacature of stuur een mailtje naar info@wasps.nl

Het Freek Oostingpad!

Minder drank (ook in de fles), het bestuur helpt met het 'restant'.

Nu de Corona maatregelen steeds soepeler worden, kunnen we straks weer volledig ons verenigingsleven oppakken en zijn jullie straks allemaal weer welkom op onze mooie accommodatie… Maar voor we straks weer beginnen, doen we eerst nog mee met de ballenactie van de JUMBO.

Het hebben van goed materiaal is van groot belang en een grote kostenpost voor een vereniging. De JUMBO wil ons daarbij helpen. Help je ons ook mee? Met de ballenactie kun je een ¼, ½ of een hele bal doneren, ga daarvoor naar www.ballenactie.nl/thewasps . Namens NRC The Wasps, alvast hartelijk bedankt.

TBM leert HAKA!

Zaterdag heeft onze jongste jeugd (U8, U10 en U12) hun seizoen van onderlinge wedstrijdjes heel bijzonder afgesloten. Storm Carroll (van origine Nieuw-Zeelander, nu spelend voor RC the Bassets en Oranje 🇳🇱 ) kwam helemaal vanuit het westen van het land naar Nijmegen waaien om de groep van zo’n 80 rugbyers de Haka aan te leren. 🤪🙌🏻💪🏻

Het was even spannend, niet iedereen durfde meteen mee te doen maar het enthousiasme van Storm was aanstekelijk. Hij wist iedereen in beweging te krijgen en in een razend tempo klonk het luid "Ka Mate, Ka Mate, Ka Ora, Ka Ora" over het hoofdveld. De armbewegingen en gezichtsuitdrukkingen waren erg indrukwekkend. Na afloop met een portie popcorn 🍿 in de hand, was er gelegenheid voor een handtekening ✍️ en foto 📸 met Storm. Een zeer geslaagde afsluiter.

Grote dank aan @authentichaka en @stormy_nz.

Volgende week gaan we weer over op ECHTE wedstrijden. We zijn benieuwd of ze dan ook de Haka durven te doen om de tegenstanders te imponeren. Fijn weekend allemaal 👋🏻

Voor wie niet bekend is met de Haka: de Haka is een ceremoniële dans van de Maori's om goden op te roepen om hen kracht te geven. De Haka is een uiting van kracht, trots en eenheid.

Binnen de rugby wordt de Haka voorafgaand aan de wedstrijd, uitgevoerd door het nationale rugbyteam van Nieuw-Zeeland. Door dit nationale rugbyteam is de bekendheid van de Haka erg gegroeid en wordt dit gezien als één van de indrukwekkendste sportrituelen ter wereld. Fiji, Tonga en Samoa hebben hun eigen 'ceremoniële dans', respectievelijk genaamd, Cibi, Sipi Tau en Siva Tau. Zij voeren dit ritueel ook voorafgaand aan de wedstrijd uit. Als deze teams tegen elkaar spelen worden beide rituelen vooraf tegelijkertijd uitgevoerd.

1 april 2021 - April is Opentrainingsmaand

Rugby is de eerlijkste sport ter wereld waarbij je het beste uit jezelf en je team haalt. Of je nu heel sterk, snel of juist heel slim bent, voor iedereen is er een plekje in het team. Je traint o.a. op behendigheid, spelinzicht, kracht, snelheid en samenspel waarbij onze kernwaarden: respect, discipline en kameraadschap, centraal staan. We hebben bij NRC The Wasps een dames, heren en diverse jeugdteams en trainen en spelen op een prachtige nieuwe locatie op sportpark De Biezen in Nijmegen-West (Rivierstraat 10).

Ben je sportief en kun je tegen een stootje? Lijkt rugby jou ook super gaaf en heb je zin om mee te trainen? Meld je dan nu aan, in april is het opentrainingsmaand dus train je gratis mee!

Meer informatie of aanmelden:

Voor jeugd (tot 18 jaar) via jeugd@wasps.nl. De jeugd traint op woensdag- en vrijdagavond en spelen zaterdags.

Voor senioren (vanaf 18 jaar): via info@wasps.nl. De senioren heren trainen dinsdagavond en zondagochtend en de dames op donderdagavond en zondagmiddag.

RUGBY, GIVE IT A TRY

13 februari 2021 - U16 Snowrugby

Op het Beach veld ligt zo’n 25 cm maagdelijke poedersneeuw, de wind is gaan liggen, de zon en de U16 zijn er klaar voor: LET’s PLAY SNOWRUGBY!

Als je dacht dat Beachrugby zwaar is, dan heb je nog nooit Snowrugby gespeeld. Soms zakten de spelers tot hun knieën weg in de sneeuw en het zand. Ondanks dat wisten ze niet van ophouden.

We waren al trots op de twee U14 spelers die hun mannetje staan bij de U16. Maar de gastspeler uit de U12 heeft zaterdag laten zien dat het niet uit maakt hoe oud je bent. Hij was altijd bij de actie, maakte mooie tackles en dat terwijl hij een kop kleiner was dan de rest.

Na dik een uur spelen was er warme chocolade melk en wisten ze niet hoe snel ze voor de laatste wedstrijd het veld op moesten. Enorm respect voor deze talentvolle doorzetters. Naast een mooi en fanatiek spel hebben ze met name heel veel met elkaar gelachen. Pure Snowrugby FUN.

16 januari 2021 - Sneeuw op De Biezen

15 januari 2021 - Nieuwste aanwinst in de gym

Vandaag is een nieuw power rack in de gym geïnstalleerd. Ook hebben we een 140 kg olympische halter aangeschaft. Nu maar hopen dat we snel weer gebruik van de gym kunnen maken...

9 januari 2021 - De jeugd is weer begonnen.

Vorige week woensdag is onze jeugd weer begonnen met trainen. Afgelopen zaterdag werd er door de u16 op een bevroren veld aan de conditie gewerkt. Bikkels !

3 januari 2021 - Nog geen herstart Ereklasse

De ereklasse gaat voorlopig niet opnieuw van start. Ondanks dat de overheid en NOC-NSF de mogelijkheid bieden aan alle topsport competities om weer van start te gaan hebben de ereklasseclubs (dames en heren) besloten niet voor eind maart weer te beginnen. Zowel vanuit gezondheidsoogpunt, organisatie als kosten persepctief is een start op korte termijn voor rugby niet verantwoord. Half februari zal er opnieuw overleg plaatsvinden.

1 januari 2021 - Nieuwjaarswens