Nieuws

Op deze pagina een verzameling van de belangrijkste nieuwsberichten. Veel meer nieuws kun je vinden op onze Facebook pagina en de diverse Instagram pagina's per team. Maar ook veel nieuws in onze periodieke digitale nieuwsbrief DigiBuzz welke via de e-mail aan onze leden en relaties wordt toegezonden.


Nu de Corona maatregelen steeds soepeler worden, kunnen we straks weer volledig ons verenigingsleven oppakken en zijn jullie straks allemaal weer welkom op onze mooie accommodatie… Maar voor we straks weer beginnen, doen we eerst nog mee met de ballenactie van de JUMBO.

Het hebben van goed materiaal is van groot belang en een grote kostenpost voor een vereniging. De JUMBO wil ons daarbij helpen. Help je ons ook mee? Met de ballenactie kun je een ¼, ½ of een hele bal doneren, ga daarvoor naar www.ballenactie.nl/thewasps . Namens NRC The Wasps, alvast hartelijk bedankt.

TBM leert HAKA!

Zaterdag heeft onze jongste jeugd (U8, U10 en U12) hun seizoen van onderlinge wedstrijdjes heel bijzonder afgesloten. Storm Carroll (van origine Nieuw-Zeelander, nu spelend voor RC the Bassets en Oranje 🇳🇱 ) kwam helemaal vanuit het westen van het land naar Nijmegen waaien om de groep van zo’n 80 rugbyers de Haka aan te leren. 🤪🙌🏻💪🏻

Het was even spannend, niet iedereen durfde meteen mee te doen maar het enthousiasme van Storm was aanstekelijk. Hij wist iedereen in beweging te krijgen en in een razend tempo klonk het luid "Ka Mate, Ka Mate, Ka Ora, Ka Ora" over het hoofdveld. De armbewegingen en gezichtsuitdrukkingen waren erg indrukwekkend. Na afloop met een portie popcorn 🍿 in de hand, was er gelegenheid voor een handtekening ✍️ en foto 📸 met Storm. Een zeer geslaagde afsluiter.

Grote dank aan @authentichaka en @stormy_nz.

Volgende week gaan we weer over op ECHTE wedstrijden. We zijn benieuwd of ze dan ook de Haka durven te doen om de tegenstanders te imponeren. Fijn weekend allemaal 👋🏻

Voor wie niet bekend is met de Haka: de Haka is een ceremoniële dans van de Maori's om goden op te roepen om hen kracht te geven. De Haka is een uiting van kracht, trots en eenheid.

Binnen de rugby wordt de Haka voorafgaand aan de wedstrijd, uitgevoerd door het nationale rugbyteam van Nieuw-Zeeland. Door dit nationale rugbyteam is de bekendheid van de Haka erg gegroeid en wordt dit gezien als één van de indrukwekkendste sportrituelen ter wereld. Fiji, Tonga en Samoa hebben hun eigen 'ceremoniële dans', respectievelijk genaamd, Cibi, Sipi Tau en Siva Tau. Zij voeren dit ritueel ook voorafgaand aan de wedstrijd uit. Als deze teams tegen elkaar spelen worden beide rituelen vooraf tegelijkertijd uitgevoerd.

1 april 2021 - April is Opentrainingsmaand

Rugby is de eerlijkste sport ter wereld waarbij je het beste uit jezelf en je team haalt. Of je nu heel sterk, snel of juist heel slim bent, voor iedereen is er een plekje in het team. Je traint o.a. op behendigheid, spelinzicht, kracht, snelheid en samenspel waarbij onze kernwaarden: respect, discipline en kameraadschap, centraal staan. We hebben bij NRC The Wasps een dames, heren en diverse jeugdteams en trainen en spelen op een prachtige nieuwe locatie op sportpark De Biezen in Nijmegen-West (Rivierstraat 10).

Ben je sportief en kun je tegen een stootje? Lijkt rugby jou ook super gaaf en heb je zin om mee te trainen? Meld je dan nu aan, in april is het opentrainingsmaand dus train je gratis mee!

Meer informatie of aanmelden:

Voor jeugd (tot 18 jaar) via jeugd@wasps.nl. De jeugd traint op woensdag- en vrijdagavond en spelen zaterdags.

Voor senioren (vanaf 18 jaar): via info@wasps.nl. De senioren heren trainen dinsdagavond en zondagochtend en de dames op donderdagavond en zondagmiddag.

RUGBY, GIVE IT A TRY

13 februari 2021 - U16 Snowrugby

Op het Beach veld ligt zo’n 25 cm maagdelijke poedersneeuw, de wind is gaan liggen, de zon en de U16 zijn er klaar voor: LET’s PLAY SNOWRUGBY!

Als je dacht dat Beachrugby zwaar is, dan heb je nog nooit Snowrugby gespeeld. Soms zakten de spelers tot hun knieën weg in de sneeuw en het zand. Ondanks dat wisten ze niet van ophouden.

We waren al trots op de twee U14 spelers die hun mannetje staan bij de U16. Maar de gastspeler uit de U12 heeft zaterdag laten zien dat het niet uit maakt hoe oud je bent. Hij was altijd bij de actie, maakte mooie tackles en dat terwijl hij een kop kleiner was dan de rest.

Na dik een uur spelen was er warme chocolade melk en wisten ze niet hoe snel ze voor de laatste wedstrijd het veld op moesten. Enorm respect voor deze talentvolle doorzetters. Naast een mooi en fanatiek spel hebben ze met name heel veel met elkaar gelachen. Pure Snowrugby FUN.

16 januari 2021 - Sneeuw op De Biezen

15 januari 2021 - Nieuwste aanwinst in de gym

Vandaag is een nieuw power rack in de gym geïnstalleerd. Ook hebben we een 140 kg olympische halter aangeschaft. Nu maar hopen dat we snel weer gebruik van de gym kunnen maken...

9 januari 2021 - De jeugd is weer begonnen.

Vorige week woensdag is onze jeugd weer begonnen met trainen. Afgelopen zaterdag werd er door de u16 op een bevroren veld aan de conditie gewerkt. Bikkels !

3 januari 2021 - Nog geen herstart Ereklasse

De ereklasse gaat voorlopig niet opnieuw van start. Ondanks dat de overheid en NOC-NSF de mogelijkheid bieden aan alle topsport competities om weer van start te gaan hebben de ereklasseclubs (dames en heren) besloten niet voor eind maart weer te beginnen. Zowel vanuit gezondheidsoogpunt, organisatie als kosten persepctief is een start op korte termijn voor rugby niet verantwoord. Half februari zal er opnieuw overleg plaatsvinden.

1 januari 2021 - Nieuwjaarswens

19 december 2020

Kerstbingo levert ruim ruim €1.000,- op voor de club. Mooie meevaller nu het clubhuis gesloten is.18 december 2020 - Kersttraining

Jeugd sluit het 2020 trainingsjaar af met een speciale kersttraining.

1 oktober 2020

Bericht van onze Fysio De Oversteek

1 oktober 2021

Wij bedanken onze referees !!!

25 september 2020

Burgemeester Bruls heeft op vrijdag 25 september 2020 onze nieuwe accommodatie officieel geopend.

1 september 2020

1 september 2020

Het langste lijntje

April 2020

De afgelopen weken zijn er erg veel creatieve filmpjes met de mooiste passes gemaakt. Naast de Jeugd hebben er veel Senioren, LadyWasps, Trainers, Oldies, Bestuursleden en zelfs een aantal Sponsoren meegedaan. Echt fantastisch, heel erg dank voor jullie input #Samensterk!

Jullie kunsten hebben wij vervolgens zo gemonteerd dat we als NRC the Wasps elkaar de bal toespelen in ons ‘langste lijntje ooit’. Ondanks dat we door de Corona uitbraak op afstand leven, blijven we toch verbonden: #StayConnected.

Rugby Nederland daagt alle clubs uit: geef de bal door! Zo maken we de langste lijn ooit door heel Nederland. Wij werden genomineerd door RC the Bassets. Dit zijn de passes van Nijmeegse rugbyclub The Wasps, die brengen de totaal stand tot nu op 1793 passes. Wie neemt de bal van ons over?

Coronaregels voor The Wasps

Aug 2020

Het seizoen is weer begonnen. Afgelopen woensdag de eerste trainingen op de Biezen, onze prachtige nieuwe accommodatie. Laten we er met z’n allen een fantastisch seizoen van maken.

Maar… er zijn toch wat zaken die we met elkaar moeten afspreken. We leven in een vervelende periode op dit moment. Het corona virus is nog niet weg en dreigt zelfs weer heftiger te worden. De overheid heeft ons regels gegeven die we na moeten leven. We willen geen boetes voor onze leden, geen boetes voor de club en zeker geen besmettingen in onze club. Vandaar een aantal afspraken die wij met jullie maken op een rijtje gezet:

1. Algemeen

o Voorafgaand en na afloop van de training houd je 1,5 meter afstand van elkaar, zowel op als buiten het veld.

2. Clubhuis

o Iedereen houdt 1,5 meter afstand, ook in de gangen.

o We gaan allemaal zitten.

o We laten de tafels, stoelen en krukken staan op 1,5 meter afstand !

3. Kleedkamers

o We vragen iedereen om thuis om te kleden en te douchen

o Als het niet anders kan dan kun je gebruik maken van de kleedkamer/douche.

o Houd 1,5 meter afstand in de kleedkamer en de douche

o Maak na afloop de doucheruimte en de kleedkamer goed schoon

4. Fitnessruimte

o Maak na gebruik van een apparaat het telkens schoon

o Zorg voor goede ventilatie, zet o.a. de buitendeur helemaal open tijdens gebruik. En na gebruik weer sluiten.

5. Terras

o We zetten ook tafels en stoelen buiten neer. Maak daar gebruik van.

o En denk ook hier aan de 1,5 meter en we gaan allemaal zitten.

Denk eraan je doet het voor jezelf, je team, de club en voor alle mensen om je heen.