Vertrouwens contact persoon

Ingrid van de Ven

praktijk@ingridvandeven.nl

06-19951375


Beste Wasps,

Mijn naam is Ingrid van de Ven en ik ben aangesteld als vertrouwenscontactpersoon (VCP) bij the Wasps.


Met elkaar willen we zorgen voor een veilig sportklimaat bij the Wasps en grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar maken. Ik heb een training voor de VCP gevolgd via Rugby Nederland i.s.m. NOC*NSF.


Volwassen spelers, jeugdspelers, ouders van spelers, vrijwilligers en bestuurders kunnen contact met mij opnemen. Je kan bij mij terecht met een vermoeden van, melding van of klacht over alle vormen van ongewenst gedrag. Dit kan gaan om:

• Ongewenst (seksueel) gedrag en intimidatie;

• Pesten en gepest worden, discriminatie;

• Grensoverschrijdend gedrag: iemand doet iets wat jij niet prettig vindt;

• Agressie en geweld en

• als je beschuldigd wordt van bovenstaand gedrag.


Uiteraard mag je het ook met andere (bestuurs)leden bespreken. Maar als dit niet veilig voelt of onvoldoende oplevert, kan je ook bij mij terecht. Als VCP maak ik een afspraak met je op een neutrale plek. Ik luister naar je verhaal en informeer je over mogelijke vervolgstappen. Als melder bepaal jij wat er gebeurt.


De rol van de VCP is neutraal.

Ik maak geen deel uit van het bestuur van the Wasps. Het gesprek is vertrouwelijk! Je kunt mij bereiken op bovenstaande contactgegevens.

Sporten in een veilige omgeving zou voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn. Het Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN) is één van de punten in de sport naast de VCP, het bestuur van de vereniging en de eigen sportbond, waar signalen en meldingen uit de hele sport besproken kunnen worden. Formeel een melding maken, kan in de sport bij de vereniging, sportbond of het Instituut Sportrechtspraak ISR.

Het CVSN is een dienst van de sportkoepel NOC*NSF met als hoogste doel om een veilige sport te creëren. Het CVSN is er om seksuele intimidatie, misbruik en ander grensoverschrijdend gedrag (pesten en uitsluiting, discriminatie, agressie en geweld, intimidatie), doping, matchfixing in de sport, te bestrijden met een zero tolerance beleid. Dat doen we sámen met verenigingen en de sportbonden en verschillende instanties zoals zedenpolitie, OM, gemeente, GGD en hulpverlening organisaties.

0900 – 202 55 90