Open Trainingen

OPEN TRAINING MAANDEN

Bij NRC The Wasps, DE rugbyclub van Nijmegen staan april en september in het teken van de gratis OPEN TRAINING MAAND. Voor iedereen die een keer de sport wil uitproberen; dit is je kans om mee te maken wat rugby is. Er is voor iedereen plek: dames, heren en jeugd. Aan jou de keus of je één, twee, vier keer of de hele maand mee wil doen: het is geheel vrijblijvend dus je mag zelf bepalen hoe vaak en wanneer je komt.

Wanneer kan ik komen?

Elke woensdag en vrijdag ben je welkom om te genieten van de mooiste sport ter wereld. Ben je onder de 18? Dan train je met leeftijdsgenoten. Ben je boven de 18? Dan ben je senior. We hebben een dames en twee herenteams. Liever geen tackels? Dan is touch rugby misschien wel wat voor jou! Voor een proeftraining of meer info stuur dan een mail naar jeugd@wasps.nl of voor senioren naar info@wasps.nl.

LET OP : In verband met Corona zijn de trainingstijden aangepast. Kijk op de home pagina voor de actuele tijden voor jouw leeftijd en groep.

Heb ik ervaring nodig?

Nee, helemaal niet. Het enige wat je nodig hebt zijn je sportspullen, je (voetbal)schoenen en een bitje. Er zijn kleedkamers aanwezig waar je kunt omkleden en kan douchen. Rugby is een sport waar iedereen aan mee kan doen of je nu klein, groot, langzaam, snel, 7 jaar of 37 bent, in rugby, there is a position for everyone.

Er kan ivm Corona , helaas geen gebruik worden gemaakt van de kleedkamers

Dames Introductie trainingen

Bij de dames zijn er tijdens de open trainingsmaanden speciale introductie trainingen! Hierbij maak je samen met andere nieuwsgierigen kennis met de rugbysport. Dit gebeurt op een laagdrempelige manier, met aandacht voor de verschillende onderdelen en skills van de sport zoals de bal passen, een ruck opzetten, line outs en kicks. Deze trainingen vinden plaats op woensdagen van 20:00 tot 21:30. Meer info en aanmelden kan via Info@wasps.nl

Ivm Corona zal er geen speciale introductietraining zijn. Natuurlijk kun je in de OPEN training maand wel gratis mee komen trainen. Kijk op de home pagina voor de actuele tijden waarop er nu getraind wordt.

Touch!

Naast de OPEN Training maanden heeft NRC The Wasps ook een touch rugby team. Touch rugby is een snelle en toegankelijke vorm van rugby. Er is geen fysiek contact zoals scrums, lineouts en dergelijk. In plaats van tackels wordt er gebruik gemaakt van een zogenoemde touch op de tegenstander. Deze plaatst de bal alsof hij of zij getackeld zou zijn, waarop het spel net als bij het reguliere rugby door kan gaan.

Lijkt het je wat? De touch’ers trainen om de week. Kom dus vrijdags een keer mee doen van 20:00 tot 21:00. Voor de exacte data en meer info, mail naar touch@wasps.nl

Ivm Corona is er momenteel geen touch training.