Walking

rugby

Teamfoto Walking Rugby 2022-2023

Walking Rugby

Op zaterdag 1 juni 2019 is er een start gemaakt met OldStars walking rugby in Nederland. De spelvorm walking rugby is een langzamere, non-contact versie van het spel. Het is met name geschikt voor gepensioneerde spelers, mensen die herstellen van een blessure en/of ziekte, en 55-plussers die fit en actief willen worden of blijven in/rondom de rugbyvereniging.

In tegenstelling tot het traditionele rugby is het voor- en zijwaarts gooien van de bal toegestaan. Spelers kunnen de bal in alle richtingen spelen.

Spelregels walking rugby


Walking rugby bij The Wasps

Trek je sportkleding en sportschoenen aan en kom lekker wandelend rugbyen. Vergeet niet een bidon mee te nemen.

  • Wie? Mannen en vrouwen van 55 jaar en ouder (ook voor niet-rugbyers)

  • Waar? Sportpark De Biezen, Rivierstraat 10, 6542 VP Nijmegen

  • Wanneer? Dinsdag tussen 19.30-20.30 uur

Voor meer informatie en aanmelding, kunt u mailen naar walkingrugby@wasps.nl .


Oldstars

Het Nationaal Ouderenfonds en haar partners Menzis en het Ministerie van VWS houden met OldStars ouderen in beweging en geven ouderen de mogelijkheid om de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. Met OldStars walking rugby bieden wij een aangepaste spelvorm aan voor rugby op latere leeftijd. Deze aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen. Deze spelvormen staan onder begeleiding van een OldStars begeleid(st)er en/of trainer. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het Athletic Skills Model van beweegstrateeg René Wormhoudt. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich op de leeftijdsgroep 55+. Downloads en meer informatie over Oldstars vind je op www.oldstars.nl