Touch

Touchteam 2022-2023

Trainingstijden

Vrijdag 20.15- 21.15 uur

Coördinator

Sandra Veerman

Contact

touch@wasps.nl

Touch

 

Elke week wordt er Touch gespeeld bij The Wasps. Touch is een variant op rugby met minder fysieke impact; zo zijn er geen tackles, rucks en mauls. Het is een tactisch teamspel waarbij je door handig samen te spelen, scoort. De tegenstander kun je alleen tegenhouden door te ‘touchen’, dus te tikken. Ideaal voor wie wel lekker een potje wil (leren) rugbyen, maar niet zit te wachten op harde tackles en/of het fysieke contact van het reguliere rugbyspel. 

 

Ervaring met rugby is fijn maar zeker niet verplicht. Iedereen vanaf 16 jaar en ouder kan meedoen, man en vrouw, klein en groot, snel en langzaam. Touch is makkelijk onder de knie te krijgen!

 

De trainingen zijn laagdrempelig; we kijken wie er is, verdelen ons in twee teams, pakken een bal en gaan spelen. Voor onervaren spelers organiseren we desgewenst extra training om de basisskills onder de knie te krijgen. Een paar keer per jaar spelen we bovendien wedstrijdjes tegen clubs hier in de buurt (Arnhem, Wageningen) 

We trainen elke vrijdag tussen 20.15 -21.15 uur.   


Enthousiast?! We zien je graag op vrijdag op het Touch-veld bij The Wasps in Nijmegen. Trek je sportkleding en noppenschoenen aan, neem een bidon water mee en doe mee! 

 

Wil je een keer meedoen of meer informatie over het touchen, neem dan contact op met Sandra Veerman via touch@wasps.nl .