Meedoen-regeling

Meedoen en de Wasps

De gemeente Nijmegen is een initiatief gestart om meer mensen een kans te bieden om te gaan sporten. Met deze zogeheten Meedoen-regeling biedt het de kans aan mensen met een laag inkomen bij een vereniging of club te kunnen sporten. Op basis van deze regeling krijgen mensen korting en het recht om mee te doen aan cursussen of trainingen bij een club die meedoet aan deze regeling. Natuurlijk willen wij als Wasps daar een steentje aan bijdragen en mensen de kans bieden onze sport voor een lage prijs te beoefenen. Uiteraard mag je eerst een paar keer meekijken of trainen voordat je een beslissing maakt.

Hoe werkt het?

U heeft een brief ontvangen van de gemeente Nijmegen of een aanvraag ingediend bij de gemeente. Als uw aanvraag is goedgekeurd dan komt u in aanmerking voor de regeling en kunt u ook bij ons met korting komen sporten! Belangrijk is dat u de brief meeneemt naar de club zodat wij kunnen checken of het klopt en van daaruit kunnen we een eventuele inschrijving afronden. Ook hier geldt: kom gerust eerst een paar keer kijken om te bepalen of u rugby een leuke sport vindt voordat u echt lid wilt worden. Tot en met 31 december 2020 kunt u de regeling aanvragen. U mag het hele jaar door lid worden, maar uiterlijk op 31 december 2020 (voor seizoen 2020 - 2021).

Voorwaarden

De regeling geldt niet voor iedereen, er zitten enkele voorwaarden aan vast voordat je recht hebt op deze regeling. Deze zijn als volgt:

– U bent 18 jaar of ouder.

– U bent geen student.

– Als meerdere personen op uw adres in aanmerking komen voor de regeling, vult u allemaal een eigen aanvraagformulier in.

– U levert het aanvraagformulier uiterlijk 31 december in bij de Gemeente.

– U kiest 1 organisatie uit om een activiteit of cursus te volgen. Bij die organisatie mag u dan voor € 150,- een of meerdere activiteiten doen.

- U kunt alleen terecht bij de organisaties in het overzicht (zie onderaan deze pagina).

– U start uw activiteit of cursus vóór 31 december 2020 (de activiteit mag doorlopen in 2021).

– Uw inkomen (en het inkomen van uw partner) was in de maand voorafgaand aan de aanvraag niet hoger dan de voor uw geldende inkomensgrens (zie info hieronder)

Of u in aanmerking komt is afhankelijk van uw inkomen (en uw partner). Hiervoor verwijzen we je graag naar de site (www.nijmegen.nl/meedoen) van de gemeente Nijmegen waarop te vinden is vanaf welk inkomen u recht heeft op de Meedoen-regeling.

Kortom schroom niet en kom een keer langs, wij hopen dat we in ieder geval wat mensen kunnen helpen aan onze fantastische sport, we hebben nog genoeg plek voor nieuwe leden! Wilt u meer informatie over ons als club of voor andere vragen dan kunt u altijd mailen naar info@wasps.nl. Voor vragen die met de gemeente te maken hebben verwijzen we u graag door naar hun site www.nijmegen.nl/meedoen.