Open Trainingen

OPEN TRAINING MAANDEN

Bij NRC The Wasps, DE rugbyclub van Nijmegen staan april en september in het teken van de gratis OPEN TRAINING MAAND. Voor iedereen die een keer de sport wil uitproberen; dit is je kans om mee te maken wat rugby is. Dames, heren en jeugd, iedereen is welkom. Aan jou de keus of je één, twee, vier keer of de hele maand mee wil doen, het is geheel vrijblijvend dus je mag zelf bepalen hoe vaak en wanneer je komt.

Wanneer kan ik komen?

Als senior (18+) ben je op dinsdag en vrijdag van harte welkom. Ben je onder de 18? Dan train je met leeftijdsgenoten om te genieten van de mooiste sport ter wereld. Kijk voor je leeftijdsgroep onder trainingstijden op onze website. We hebben een dames- en twee herenteams. Onze jeugd heeft diverse leeftijdsgroepen, er is dus zeker ook een plekje voor JOU!

Wil je liever niet tackelen, voor 18+ is touch rugby misschien dan wel wat voor jou?! Voor een proeftraining of andere vragen kun je een mailtje sturen naar jeugd@wasps.nl of voor de senioren naar info@wasps.nl.

Heb ik ervaring nodig?

Nee, helemaal niet. Het enige wat je nodig hebt zijn een stevig shirt en broekje, schoenen met noppen (voetbal) en een bitje. Er zijn kleedkamers waar je kunt omkleden en douchen. Rugby is een sport voor iedereen of je nu klein, groot, langzaam, snel, 7 of 37 jaar bent. In rugby is voor iedereen een positie.


Touch!

Naast de OPEN Training maanden heeft NRC The Wasps ook een touch rugby team. Touch rugby is een snelle en toegankelijke vorm van rugby. Er is geen fysiek contact zoals scrums, lineouts en dergelijk. In plaats van tackels wordt er gebruik gemaakt van een zogenoemde touch op de tegenstander. Deze plaatst de bal alsof hij of zij getackeld zou zijn, waarop het spel, net als bij het reguliere rugby, door kan gaan.

Lijkt het je wat? De touchers trainen elke week. Kom dus vrijdags een keer mee doen van 20:00 tot 21:00. Voor meer info, mail naar touch@wasps.nl .