Wedstrijdverslagen

Heren 2 vs Hilversum 3

14 november 2021

De tweede Super Sunday bij the Wasps is een feit. Het 2e team speelt de eerste van de drie thuiswedstrijden van de dag, tegen de oude rotten van Hilversum 3. Ondanks dat er door blessures een aantal voorwaartsen op een andere positie speelden, stonden ze hun mannetje in de scrum tegen de zwaargewichten uit Hilversum. Toch is Hilversum een maatje te groot en drukken ze al snel een try met de daarop volgende conversie.

Hoe hard de Waspen ook werken, ze kunnen niet voorkomen dat Hilversum de voorsprong uitbreid.

In de tweede helft wordt de voorsprong van Hilversum verder uitgebreid. Waspen zouden geen Waspen zijn als ze gewoon blijven strijden. De scrums staan als een huis en door de backs worden ook goeie runs gemaakt. Iedereen is vermoeid. Mede dankzij de mooie balhandelingen op snelheid van Freek (man off the match) was het een leuke wedstrijd om te zien. De stand is op 0-57 voor Hilversum geëindigd. Na de wedstrijd wordt er net als elke wedstrijd samen met de tegenstanders bier gedronken en over de wedstrijd nagepraat. Hilversum gaf aan te hebben genoten van onze constante inzet en dat we hebben gestreden tot het laatste fluitsignaal dit kunnen wij alleen maar opvangen als een groot compliment.

Rufus

The Hague Hornets vs Heren 1

07 november 2021

Een heerlijk autoritje van 142 kilometer verder en stram in de benen. The Wasps zijn op bezoek in Den Haag. Niet om dingen te regelen met de minister van Sport, nee The Hague Hornets zijn gastheer voor de wedstrijd van vandaag. Deze gastheer staat onderaan in de competitie maar dat is geen garantie voor succes voor the Wasps natuurlijk.

Het is geen onaardige dag voor een heerlijk potje rugby, 15 graden, een nat veld en natuurlijk veel wind zoals het hoort in het Westland.

De starting 15 was er een waarin de naam van dhr. Van Kampen weer voorkwam. Terug na een blessure. Verder bekende namen in het veld. Op de bank ook nog plek voor Igor en Luke.

Gefocust gingen de Wasps van start. Iets te gefocust want Ayco zag een lijn en drukte, helaas, het was niet de trylijn. Dat maakte de drang naar voren alleen maar sterker. Er werd doelgericht en met goede discipline verder gespeeld. Het was gewoon goed rugby. Degelijke ‘defence’, sterke tackles, en veel pressie op de tegenstander. The Hornets kwamen niet van hun helft af. Na de eerste try volgden er nog twee. De voorsprong werd zo rustig uitgebouwd. Wel viel de laatste minuut voor rust het goede spel langzaam weg. Er werd te veel door het centrum gespeeld, en te weinig de backs ingebracht. De wind was daar ook een reden van, windsurfen had ook gekund waarschijnlijk.

De tweede helft was de basis en rust weg. Verschillende analyses (Ingeborg is nog bezig met de video analyse) hebben nog geen antwoord gegeven op het waarom. The Hornets roken hun kans, en speelden degelijk. Ze bewaarden ook wat meer hun discipline terwijl the Wasps het verloren. The Hornets scoorden hun eerste try, dan begint het toch een beetje te zweten. Gelukkig volgde daarop weer een try van the Wasps. Mats had het op zijn heupen en na een goede aanval bracht hij weer meer ruimte in de voorsprong. Het spel van onze kant werd daarna niet beter, de regie en tactiek was weg. De ballen kwamen ook niet meer in de backs. The Hornets scoorden met een fraaie try maar echt in gevaar kwam de voorsprong niet. Het laatste deel van de tweede helft ging gelijk op en werd de overwinning veilig gesteld. Prima score, mooie tries en nog genoeg ruimte voor verbetering. Toch lekker om met een overwinning de 142 kilometer terug te kachelen. Volgende week wordt een stuk zwaarder, the Oysters komen op bezoek.

Gijs.

Pickwick Players vs Heren 2

Vandaag reisden Wasps 2 met 9 man één coach en één geblesseerde speler voor support naar Deventer om daar lekker te gaan rugbyen tegen het tweede cluster team Pickwick / Rams. Er was van tevoren afgesproken dat the Wasps 2 aanvulling kreeg van onze tegenstander om toch nog een lekkere pot rugby 15 tegen 15 te kunnen spelen. En dat was het ook!

De eerste helft ging gelijk op!

Mooi rugbyspel over en weer, waarbij sommige Waspen uit positie stonden. Mede dankzij de aanvulling van twee nieuwe spelers van the Pickwick/Rams die hun debuut maakten in een Wasps shirt, kwamen we zelfs op voorsprong met 10 - 12. Maar dat werd weer snel recht gezet door Pickwick/Rams, de rust stand, 22 - 12.

De tweede helft ging gelijk op en we konden nog een try scoren maar plots vlogen de tries om de oren bij de Wasps met aanvulling. Einduitslag 66-17.

Was het de geblesseerde van the Wasps die uitvielen waardoor er meer werd aangevuld door de tegenstander of was het de vermoeidheid en een team van drie verschillende clubs die samen speelden. Eigenlijk maakt het niet uit.

We hebben met zijn allen op een zonnige herfstdag gewoon een lekker en een sportieve pot rugby neergezet. Daar gaat het toch om plezier in de rugbysport! Wedstrijden spelen met je maten en tegenstanders van andere clubs.

De derde helft eindigde in gelijk spel, er werd gezellig een biertje gedronken en nagepraat, de ‘mannen of the match’ aan twee kanten werden benoemd. Al met al een zeer geslaagde en gezellig rugbydag in Deventer bij de Pickwick Players.

Cheers, Rick (geblesseerde speler die mee was voor support)

Heren 2 vs Dronten/Bulldogs

25 september 2021

Het tweede heren team van The Wasps mocht als eerste de wei in tegen CL Dronten/Bulldogs.

Het was de eerste thuiswedstrijd en iedereen was lichtelijk gespannen, zo ook coach Andrew Stevens. The Wasps speelden degelijk rugby doordat de opstelling goed neergezet was met de ervaren mensen op de juiste plaats. Mede door de grote aantallen toeschouwers op de tribune speelden ze gedreven en agressief, wat al snel een try opleverde van de Ierse terriër Robert Kelly. De aanval van de gasten werd snel afgebroken door goed verdedigen van the Wasps waardoor ze niet wisten wat te doen. In het begin ging het nog gelijk op. Try’s van Luuk Maat en aanstormend talent Merlijn Evelijn Veere, knakten de weerstand bij CL Dronten/Bulldogs. Later kon de voorsprong nog uitgebouwd worden door een tweede try van Robert Kelly en powerhouse props, Akeam Brouwers en Chemsey Kouchner die later nog reserve stond bij het eerste team. Man of the match was captain Rick Hopmans die van de 7 kicks op de palen er 6 verzilverde voor een 42-10 overwinning.

Volgende week gaan de mannen naar Zevenaar voor de altijd lastige wedstrijd tegen de Duuvels

Hennie P.

Heren 1 vs SRC Tarantula

The Wasps heren 1 ging op eigen veld op zoek naar de eerste overwinning na de nipte nederlaag in Utrecht vorige week. Na een matige start (veel balverlies en slechte handjes) werd later de vorm gevonden. Vooral de forwards gingen goed, met sterke runs van Sander Stoop en Mats Cobussen, die zijn nieuwe rol op no.8 verrassend goed uitvoerde. Terwijl the Wasps langzaam maar zeker de touwtjes in handen namen bleven de fitte Tilburgse studenten van Tarantula koppig weerstand bieden. Try’s van Lucas Tang, Sander Stoop en Thieu Hegger brachten een voorsprong op het bord. Makkelijker werd het echter niet maar nog twee scores van Roudy Leijdekker-Yean en Louis Geraets brachten the Wasps buiten het bereik van de studenten. Een superdag op rugbypark de Biezen met twee overwinningen tijdens de eerste thuiswedstrijden.

Captain Erwin Scholte schopte nog een penalty goal en een conversie en Jasper Brandt een conversie voor een 31-17 eindstand.

Hennie P.

Heren 1 vs USRS

19 september 2021

The Wasps heren 1 speelden in Utrecht tegen de studenten van USRS, die gelijk voortvarend van start gingen. USRS kon vrijwel meteen profiteren van de gemiste tackles en de gaten in de verdediging van de Nijmegenaren. Vast gezet op eigen helft, zagen the Wasps geen kans USRS te stoppen. De tries vlogen ze om de oren. Uitblinker bij the Wasps en de latere ‘man of the match’, fullback Roudy, voorkwam nog erger door zijn taak in de achterhoede goed uit te voeren en meerdere doorgebroken spelers alsnog te tacklen.

The Wasps herpakten zich in de loop van de eerste helft, zij begonnen beter te verdedigen en gaven minder penalties weg. Het duidelijke overwicht van begin af aan in de scrum van the Wasps, betaalde zich uiteindelijk uit en zorgde voor druk in USRS’ eigen helft. Zodanig dat op de Utrechtse tryline een gele kaart en uiteindelijk een penalty try door The Wasps werd afgedwongen.

In de tweede helft ging het gelijk op en wisten the Wasps meerdere keren de tryline van USRS te bereiken, driekwarten Mats, Derick en Roudy scoorden allen een keer. Helaas kon niet worden voorkomen dat er aan USRS zijde ook werd gescoord. Eindstand 43-31.

Purple Panthers vs Heren 2

The Wasps heren 2 ging naar Driebergen waar zij het in de 4e klasse op moeten nemen tegen het clusterteam Purple Panthers, Door goed samenspel en langdurig machtsvertoon van The Wasps kon Wilbert de eerste score noteren. Het gaat nog even goed bij the Wasps tot na twee vergeefse pogingen het, de Purple Panthers, de derde keer, toch lukte de tryline van The Wasps te bereiken. Daarna hielden de Waspen onvoldoende lijn waarmee zij the Purple Panthers de ruimte gaven die ze nodig hadden. The Wasps kwamen voor het eerst op achterstand na een lange run langs de lijn en try door de Purple Panthers.

De tweede helft werd wederom enthousiast begonnen. Helaas bleek in deze helft het rennen langs de lijn niet zo succesvol voor de Panthers. Na 40 meter op weg naar de tryline van The Wasps kon de speler van de Purple Panthers door Roald worden gestopt door hem over de zijlijn de duwen. Uit het niets wisten de Panthers daarna toch te scoren. Het antwoord van the Wasps volgde snel maar de conversie werd gemist en The Wasps stonden ineens op achterstand. De vermoeidheid en het uitvallen van twee spelers van the Wasps maakte het verdere verloop van de wedstrijd erg zwaar. De Purple Panthers hadden geen genade en de een na de andere try werd gescoord. De uitspraak ‘Yutaka is everywhere’ valt een aantal keer. De nieuwkomer van The Wasps speelt een fantastische, eerste wedstrijd als scrum-half. Meerdere tries tegen volgden en met nog vier minuten op de klok, leek alle hoop verloren. Een vermoeiende maar waardevolle middag waarbij trainingsdoelen duidelijk zijn geworden en drie nieuwe Waspen, Yutaka Negishi, Vito Ebing en Stephen King, net als de mannen van de scrums, onderdeel waren van de hoogtepunten van die dag. Yutaka werd uitgeroepen tot ‘man of the match’ en Vito en Steven scoorden hun eerste competitie try. Eindstand 51-15